به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران این روزها تحتتأثیر کاهش نرخ دلار از یکسو، دخالت در قیمتگذاری محصولات شرکتهای بورسی از سوی دیگر و نیز شایعاتی مبنی بر تغییر مدیریت در بازار سرمایه و همچنین ترس معاملهگران حقیقی باعث ریزش شاخص کل شده، به گونهای که امروز هم با ریزش ۳۶ هزار و ۵۳۵ واحد شاخص کل به رقم یکمیلیون و ۳۹۱ هزار و ۲۳۸ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با عقبنشینی ۱۱ هزار و ۸۹ واحد به رقم ۴۲۱ هزار و ۵۲۱ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۵۹۰ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از ۶٫۶ میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۷۰۷ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۳۷۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بودند به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی – ارزشی نسبت به روز گذشته ۲٫۵ درصد کاهش یافتند و این دو شاخص با معیار هموزن هم ۲٫۵ درصد عقبنشینی داشتند.
شاخص آزاد شناور ۲٫۳ درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۳ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۲ درصد کاهش یافت. میزان کاهش در بازار اول نشان میدهد رفتار هیجانی سهامداران خرد هم به ریزش بازار کمک کرده است.
نمادهای فولاد مبارکه، شستا، گلگهر، چادرملو، ملیمس، گسترش نفت و گاز پارسیان و پتروشیمی خلیجفارس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند.
در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با کاهش ۴۴۰ واحد به رقم ۲۰ هزار و ۷۲۵ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یکمیلیون و ۱۵۵ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه بورس به بیش از ۳۷۸ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از ۴ میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق م الی در قالب ۸۷۰ هزار فقره معامله و به ارزش ۱۷ هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نمادهای آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، سنگآهن گهرزمین، فولاد هرمزگان، بیمه پاسارگاد، سرمایهگذاری صباتأمین و پتروشیمی مارون به ترتیب بیشتر اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.
ارزش معاملات بورس و فرابورس امروز به ۲۲ هزار میلیارد تومان نزدیک شد.
به گزارش فارس، با توجه به اینکه سال گذشته تعداد زیادی از مردم وارد بورس شدند، رفتار هیجانی و جمعی در بورس اثر منفی میگذارد، بنابراین بهتر است تازه واردان ابتدا از ورود به خرید مستقیم سهام خودداری کنند و از طریق صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت وارد شوند و همچنین با توجه به اینکه سرمایهگذاری در بورس الزاماً همراه با ریسک و نوسان است، بنابراین باید سرمایهگذاری از محل پساندازهای صورت گیرد که نیاز فوری به آن نیست و در چشمانداز بلندمدت همراه با مطالعه، مشورت و تحلیل انجام شود.
از طرفی دولت باید بداند بازار سرمایه و بورس یکی از منابع تأمین مالی کلان برای شرکتهای بورسی و فرابورسی به شمار میرود، بنابراین باید از کلیت بازار حمایت شود و حضور مردم را به فال نیک بگیرد و اجازه ندهد با رفتارهای هیجانی عدهای، مردم دچار زیان شوند، زیرا اگر سرمایههای مردم از بورس خارج شود، وارد بازارهایی مانند ارزهای خارجی و دلار، سکه و حتی مسکن میشود.